Eset


ESET Nederland lanceert nieuwe Consumenten Security Services voor optimale beveiliging van pc’s en laptopseset web

Samenwerking met partners essentieel om consumenten altijd en overal zorgeloos veilig te houden met nieuwe beveiligingsdiensten

Sliedrecht, 24 april 2015 – Uit een recent onderzoek door de consumentenbond blijkt dat twee op de drie pc’s in Nederland lek zijn. Dat terwijl de gebruiker denkt dat het systeem up-to-date is en de veiligheid gewaarborgd is. Door lekke software en verouderde beveiligingstechnologie zijn deze gebruikers kwetsbaar voor aanvallen van hackers die op zoek zijn naar privégegevens als bank- en creditcardgegevens of bepaalde accountinformatie.

De diensten die worden uitgevoerd door Z-ict bestaan uit:

  • Veiligheidscheck – omvat het uitvoeren van een security scan en het opstellen van een status/adviesrapport.
  • Installatieservice – omvat het verwijderen van oude antivirusproducten en installatie en configuratie op maat van ESET producten.
  • Malware Removal Service – omvat het opschonen van het systeem en verwijderen van malware en overige malafide software.

“De vraag naar betrouwbare beveiliging van IT apparaten neemt nog steeds toe”, zegt Dave Maasland, managing director van ESET Nederland. “We leggen hiermee de bouwstenen voor toekomstige ontwikkelingen zoals het Internet of Things, maar vooralsnog richten we ons op Windows systemen. Ons doel is om zoveel mogelijk mensen veilig te laten genieten van de mogelijkheden van het internet en van hun computer. Dit kunnen we alleen realiseren met de hulp van onze partners die dagelijks in contact komen met computergebruikers. Deze samenwerking is essentieel om ervoor te zorgen dat consumenten altijd en overal veilig online kunnen zijn.

Hier liggen belangrijke kansen voor onze partners die naast producten ook onsite-diensten aan hun klanten willen leveren. Met onze diensten is het mogelijk om op een kosteneffectieve manier systemen te controleren en vrij te maken van lekken en kwaadaardige software. Zo is zorgeloos gebruik te maken van alle IT-middelen en maken we een eind aan een onterecht veiligheidsgevoel. Een partner weet zich daarbij verzekerd van de kwalitatief zeer hoogwaardige ESET-dienstverlening.”